Nieuw zwembad Tongelreep Eindhoven

2021-09-21

Begin september 2021 hebben wij de definitieve gunning ontvangen voor de nieuwe Tongelreep in Eindhoven. Een waanzinnige nieuwe stap in onze langjarige relatie met de gemeente Eindhoven en het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Deze unieke plek in het Nederlandse zwemlandschap wordt nog veel unieker. Door toevoeging van een nieuw 50 meterbad ontstaat een niet vaak vertoonde combinatie van drie 50m baden in 1 zwemcomplex. Daarnaast wordt een 25m bad toegevoegd, een doelgroepenbad en groot recreatielandschap. Alle baden samen betekenen een hele mooi impuls voor de breedtesport en het familie-/doelgroepzwemmen in Eindhoven. Verder wil de nieuwe Tongelreep zich, passend bij de ambities van Eindhoven, gaan onderscheiden op het gebied van innovatie voor de zwemsport en -educatie.

Onze winnende visie blinkt volgens de jury uit in een zeer goede aansluiting op het bestaande zwemstadion en een ingenieuze fasering. Verder werd de landschappelijke inpassing die wij in nauwe samenwerking met Felixx Landscape Architects ontwikkelden zeer gewaardeerd. Er ontstaat voor bezoekers veel meer ruimte om de prachtige natuur van de Genneper parken te beleven! Daarnaast past het circulaire karakter van het gebouw en de brede aandacht voor klimaatadaptatie en biodiversiteit heel goed bij deze locatie.

 

Zwembad Herzogenrath

2021-09-20

Op een echte sport locatie, langs een doorgaande weg richting Aachen, ligt een sportpark met een ruim voetbalveld dat niet langer wordt gebruikt. Op deze locatie mogen wij een prachtig nieuw zwembad voor de gemeente Herzogenrath realiseren.

Door het gebouw niet aan de rand, maar juist centraal op de kavel te positioneren is er ruimte over voor het versterken van de groene kwaliteit van het gebied. De tuinen rondom het zwembad zijn smaakvol ontworpen door onze partner Marseille Buiten en zorgen voor een zacht, organisch landschap waarin het gebouw echt tot zijn recht komt.

Om het zwembad nog een extra kwaliteit te geven wordt er door Studio Gourdin een prachtig grafisch ontwerp gemaakt die in alle onderdelen van het gebouw terug te zien zal zijn.

Je bekijk het gehele project hier.

De Binnentuin Rucphen

2021-03-29

Samen met de gemeente Rucphen bedachten we de oplossing voor het nieuwe gemeentelijke zwembad in het unieke sport- en recreatiegebied De Binnentuin. Charmant op de maat van Rucphen, transparant en uitnodigend voor alle doelgroepen!

Binnen zwemmen loopt in de zomer over in buiten en de ligweide wordt verwend met een mooi groot spraypark! Uitvoering start naar verwachting Q4 2021, eerst gaan we de plannen met aandacht uitdiepen en gaan we op zoek naar een gemotiveerde bouwer!

Meer nieuws