Het Biljoenbad opgeleverd!

2020-10-19

Op 15 oktober is Het Biljoenbad in Velp (gemeente Rheden) opgeleverd. Samen met Vaessen en Van Dorp werkte ons team de afgelopen jaren met veel plezier aan het ontwerp en de uitvoering van dit zwembad met een geweldig resultaat.

Het Biljoenbad heeft naast een doelgroepenbad met beweegbare bodem en een apart recreatiedeel voor kinderen, ook een volwaardig 25 meter wedstrijdbad met beweegbare bodem. Hiermee is het een zwembad dat geschikt is voor gebruik door allerlei verschillende doelgroepen.

De houten gelamineerde constructie is zowel binnen als buiten goed zichtbaar en beeld- en sfeer bepalend. Nog een maand geduld, maar dan kan het nieuwe zwembad in gebruik worden genomen!

Nieuw zwembad en sporthal voor Harderwijk

2020-10-12

Deze zijn we blij mee hoor! Samen met BBP en Lievense mogen we het geïntegreerde ontwerp gaan maken voor de nieuwe multifunctionele zwembad accommodatie van Harderwijk. Gemeente Harderwijk  is super ambitieus om deze zwemvoorziening toonaangevend te laten zijn op het gebied van duurzaamheid.

Circulariteit heeft een voorname plaats in het ontwerpproces gekregen en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Ook het energieconcept wordt wat ons team betreft vernieuwend en echt “next level” en maakt de energietransitie van het volledige bestaande sportcomplex ook af. Recent heeft de gemeenteraad van Harderwijk besloten om ook de nieuwe sporthal toe te voegen aan de locatie van De Sypel: een lekkere aanvullende uitdaging!

Binnenkort meer op de projectpagina …

Buitenpost is los!

2020-09-28

De bouw van het energieneutrale zwembad van Buitenpost, gemeente Achtkarspelen, is nu echt goed los. De bouwkuip is gemaakt, hij is droog en klaar om te voorzien van een optimale isolatie. Warmte die we binnenbrengen is restwarmte van de nabij gelegen Essentra productiefacilitateit en wordt opgeslagen in grote warmtebuffers. Die duurzame warmte (ca. 80 kW) willen we natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden vandaar deze extra aandacht voor isolatie. Wij kijken alvast uit naar de prachtige houten hoofddraag- en dakconstructie die op het basement komt te staan!

De mensen van Friso Bouwgroep, Pranger Rosier en Lotec gaan hier hun vakmanschap tonen.

Meer nieuws