Nieuws

We gaan door in Eindhoven


De Tongelreep Eindhoven

We gaan door! De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond 24 januari 2023 definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Door extreme prijsstijgingen van materiaal en personeelskosten is er extra budget nodig om de bouw te kunnen realiseren.

Samen met Adviesbureau Tielemans, aannemer Mertens en installateurs Equans en Lotec hebben wij het definitieve ontwerp uitgewerkt voor deze prachtige transformatie. De ondertekening van de contracten staat binnenkort gepland.

Het oude buitenbad wordt dit voorjaar gesloopt en voor de zomer start de bouw van de zwembaden. Eind 2024 is de oplevering van de nieuwe baden en eind 2025 is de nieuwbouw van de horeca, entree en de kantoren klaar. Met de nieuwbouw wordt 2.000 m² nieuw zwemwater gerealiseerd met een bad voor recreatie, doelgroepen en peuters, een instructiebad, een 8-baans 50-meter wedstrijdbad en een 5-baans 25-meterbad. Dit komt bovenop de bestaande 2.250 m2 zwemwater in het Pieter van den Hoogenband Stadion.