Nieuws

Nieuw zwembad Tongelreep Eindhoven


Tongelreep Eindhoven

Begin september 2021 hebben wij de definitieve gunning ontvangen voor de nieuwe Tongelreep in Eindhoven. Een waanzinnige nieuwe stap in onze langjarige relatie met de gemeente Eindhoven en het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Deze unieke plek in het Nederlandse zwemlandschap wordt nog veel unieker. Door toevoeging van een nieuw 50 meterbad ontstaat een niet vaak vertoonde combinatie van drie 50m baden in 1 zwemcomplex. Daarnaast wordt een 25m bad toegevoegd, een doelgroepenbad en groot recreatielandschap. Alle baden samen betekenen een hele mooi impuls voor de breedtesport en het familie-/doelgroepzwemmen in Eindhoven. Verder wil de nieuwe Tongelreep zich, passend bij de ambities van Eindhoven, gaan onderscheiden op het gebied van innovatie voor de zwemsport en -educatie.

Onze winnende visie blinkt volgens de jury uit in een zeer goede aansluiting op het bestaande zwemstadion en een ingenieuze fasering. Verder werd de landschappelijke inpassing die wij in nauwe samenwerking met Felixx Landscape Architects ontwikkelden zeer gewaardeerd. Er ontstaat voor bezoekers veel meer ruimte om de prachtige natuur van de Genneper parken te beleven! Daarnaast past het circulaire karakter van het gebouw en de brede aandacht voor klimaatadaptatie en biodiversiteit heel goed bij deze locatie.

De komende maanden gaan wij samen met ontwerpende partners Lotec en Engie voluit aan de slag om het ontwerp in nauw overleg met stakeholders verder uit te werken.