Projecten

Het Biljoenbad Velp, Rheden


Biljoenbad Velp

Projectomvang
ca. 2.245 m2 BVO
Opdracht
Geïntegreerd ontwerp
Looptijd
april 2018 – februari 2020
Projectkosten
ca. € 6.100.000,-

Op een prominente locatie aan de Reigerstraat in Velp wordt een uitnodigend en representatief zwembad gerealiseerd; een functioneel zwembad geschikt voor verschillende doelgroepen.

De verenigingen krijgen een uitnodigende ruimte in het hart van de nieuwe zwemvoorziening. De personeelsruimten en kantoren zijn opgenomen in een functionele strook grenzend aan de entreehal/horeca.

De entree, het zwembad en de speelplaats liggen op een doorlopend platform dat zowel binnen als buiten dezelfde uitstraling kent.

Biljoenbad Rheden

De dakpartij van het zwembad loopt door over het entreeplein om deze nog extra te benadrukken en bij het gebouw te betrekken. De compositie van open en gesloten geveldelen en de zichtbare houten constructie creëren een speels en warm aanzicht voor de bezoeker en passanten van het zwembad.

Schema_velp
Biljoenbad Rheden

De compositie van open en gesloten geveldelen en de zichtbare houten constructie creëren een speels en warm aanzicht voor de bezoeker en passanten van het zwembad.

Het dakvolume is waar mogelijk laag en smal gehouden, waarbij de hogere delen boven de zwemzaal, installatieruimte en entreehal als doorlopend volume een mooi accent vormen. Hierdoor is de uitstraling van het gebouw vanaf elke hoek verschillend en verrassend.

De vloer loopt van buiten naar binnen door in een grijze en witte grootformaat tegel, om de overgang zo vloeiend mogelijk te maken. Daarbij maken een aantal rijke accentkleuren en patronen in het palet het geheel af.


De patronen benadrukken bepaalde zones en functies.

Er is gekozen voor een driehoek als basisvorm van deze grafische stijl die op verschillende manieren kan worden toegepast.

Grafics Velp
Biljoenbad Velp