Projecten

Zwembad De Heuvelrand, Voorthuizen


Zwembad de Heuvelrand, Voorthuizen

Projectomvang
ca. 1.800 m² BVO
Opdracht
Geïntegreerd ontwerp
Looptijd
september 2012 – november  2014
Projectkosten
ca. € 3.500.000

Het nieuw binnen zwembad van Voorthuizen zal op de locatie van de te slopen buitenbad De Heuvelrand worden gerealiseerd.

De locatie heeft een heuvelachtige ligweide met een bosrijke omgeving. Naast het nieuw zwembad wordt een spraypark met water speelelementen gerealiseerd als onderdeel van het buitenterras.

Het stedenbouwkundig ontwerp kenmerkt zich door de 1,5m hoge plateau waarop alle functies zijn gehuisvest.

Zwembad de Heuvelrand, Voorthuizen

Aan de noord-oostzijde bevindt zich het entreeplein met oriëntatie naar de nieuwe rondweg, aan de zuid-westzijde de buitenterras met spraypark georiënteerd op de zon en naastgelegen sportvelden. Hiertussen is het gebouw geplaatst.

Deze opstelling zorgt voor een helder structuur waarin privé en openbare onderdelen van het plan op duidelijke wijze worden begrensd. Door de buitenruimten aan de flanken van het gebouw te positioneren wordt de oppervlakte van de ligweide gemaximaliseerd en krijgt het gebouw een prominente positie.

Schema voorthuizen_transparant

Het gebouw is vormgegeven als een steenachtig blok waaruit contra massa’s worden gesneden.

Het gebouw is vormgegeven als een steenachtig blok waaruit contra massa’s worden gesneden. De vorm van de contra massa’s zijn gerelateerd aan de functie en de benodigde oriëntatie. Materialisatie wordt ook bepaald door de contra massa’s, de buitenzijde is steenachtig met t.p.v. de sneden warme geanodiseerd aluminium.

Aan de binnenzijde is de materialisatie licht en neutraal met t.p.v. de sneden houten bekleding. De heldere opzet van het gebouw zorgt ervoor dat het gebouw met een minimale bezetting is te overzien.

Zwembad de Heuvelrand, Voorthuizen
Zwembad de Heuvelrand, Voorthuizen