Projecten

Sportaccommodatie Den Donk, Oisterwijk


Den Donk Oisterwijk

Projectomvang
ca. 5.200 m2 BVO
Opdracht
Geïntegreerd ontwerp
Looptijd
april 2018 – juli 2019
Projectkosten
ca. € 11.650.000

Op sportpark Den Donk zal een nieuwe multifunctionele en duurzame sportaccommodatie met een 25m zwembad en ruime sporthal worden gerealiseerd voor een breed spectrum aan gebruikers. Het gebouw zal het stralende middelpunt worden van Sportpark Den Donk en een sociale ontmoetingsplek vormen voor de verschillende sporters en bewoners van Oisterwijk en omgeving.

Het sportpark bevindt zich aan de rand van Oisterwijk op de overgang van stedelijk gebied naar landbouwgronden en bossen. Belangrijk uitgangspunt is een goede inpassing van het grootschalige gebouw in zijn groene omgeving. Het centrale fietspad van het sportpark loopt door naar de hoofdentree, die duidelijk zichtbaar is onder een luifel in het midden van het gebouw.

Den Donk Oisterwijk
Den Donk Oisterwijk

De horeca en entreehal liggen in het hart van de accommodatie met maximaal zicht op sporten, zowel binnen als op de aangrenzende sportvelden. Een sculpturale trap biedt toegang tot de tribune van de sporthal. Het gebouw lijkt los te komen van de grond door een tweedeling in een transparante plint onder de luifel en een zwaarder antraciet volume daarboven.

 

Den Donk Oisterwijk
Den Donk Oisterwijk

De houten constructie die zichtbaar is in het gehele complex loopt door naar buiten in het luifel waardoor je een geborgen gevoel krijgt al voor binnenkomst in het complex. Dit uitnodigende gebaar wordt nog eens versterkt door de toepassing van verdieping hoog glas waardoor de warme gloed van het hout van binnen naar buiten uitstraalt.

Den Donk Oisterwijk

Het geïntegreerde totaalconcept en duurzame materialisering en installaties vormen de basis voor het realiseren van de hoge duurzaamheidsambities. De accommodatie voldoet aan de BENG-eisen, is all-electric, heeft een EPC van 0,00 en een gemiddelde GPR van 8,86.